• B&B 't Oud Schooltje

    Fam. van der Lint - Didier, Esther, Kayla & Helena

    Zwanestraat 9 - 8691 Stavele

    057 363 417 / 0497 166 119

In de schaduw van de kerk ligt het voormalige dorpskloostertje van Stavele. Na een grondige renovatie maar zonder verlies van zijn charmes herbergt het nu B&B ’t Oud Schooltje.

Deze B&B stelt niet alleen zijn bedden ter beschikking maar ook zijn kapel voor een romantische lunch of diner.

Gelegen op 6 km van de Schreve (Franse grens) is het een waar paradijs voor de liefhebber van brocante.

d61edbe7-dca6-4bb1-92ac-73b7507ea885_BACKGROUND

Inrichting gemeenschappelijke ruimte

Na lang twijfelen hebben we dan toch besloten om van onze kapel een ontbijtruimte te maken.

Eerst hadden we gedacht er een slaapruimte in onder te brengen maar nadat we de goede raad gekregen hadden om de ruimte toegankelijk te houden voor alle gasten, is het een sfeervolle ontbijtruimte geworden.

Verder is er een knusse ruimte met open haard, voorzien van een uitgebreid muziek, literatuur en gezelschapsspelen aanbod. Waar ook steeds koffie en thee ter beschikking zijn.

Inrichting kamers

We starten met 2 kamers die elk een eigen badkamer met ligbad hebben. De ene badkamer heeft een ouderwets fonte bad op pootjes en een oude wastafel, terwijl de andere badkamer een whirlpool op leeuwenpootjes heeft die lekker theatraal in het midden van de kamer staat.

De aanpalende slaapkamer heeft een mezzanine met daarop een zithoek waarvan een zetel kan omgevormd worden tot bed.

33bfedf8-c861-4b0c-985c-a8a9cff7b4d8_BACKGROUND

Inrichting buitenhuis

Aanpalend aan het huis staat er een volledig ingerichte buitenkeuken waar de gasten vrij gebruik van kunnen maken om hun eigen potje te koken als ze daar zin in hebben. Natuurlijk hoort daar ook een gezellig terras bij. Verspreid over heel deze tuin staan verschillende fruitbomen, kruiden en decoratieve groenten.
Daar we er een punt van maken om nooit enige vorm van onkruidverdelgers te gebruiken kan dit lekkers ook allemaal opgegeten worden.

Deze tuin, door ons binnentuin genoemd, word afgesloten door de oude koffiekeuken van de nonnen. Vroeger moest men namelijk nuchter zijn om communie te gaan en dus werd hier na de hoogmis, enkel op zondag dus, koffie geschonken aan de notabelen van het dorp. Als men dit huisje, dat nu gebruikt word als fietsenstalling, doorwandeld komt men in een tweede tuin terecht. Die heeft een prachtig vergezicht, op zonnige dagen kan je zelfs de Kemmelberg zien. Deze tuin is helemaal anders ingericht. Op het eerste zicht lijkt hij zelfs een beetje verwilderd maar dat is maar schijn want hij is volledig aangelegd door een tuinarchitect die enkele verschillende planten heeft gebruikt die je nog zelden tegenkomt in de vrije natuur.

Deze tuin komt met een grote bocht terug uit op de straat uit wat bijzonder handig is omdat je zo niet met je fiets door het huis hoeft.